Sohbeti Arşivlemek Ne İşe Yarar?

Sohbeti Arşivlemek Ne İşe Yarar?

Sohbeti Arşivlemek Ne İşe Yarar?

Sohbeti Arşivlemek Ne İşe Yarar?…Özellikle sosyal medyanın güncel olarak kullanıldığı bu zamanlarda, bize imkân sunulan mecralarda sohbet arşivlemek oldukça önemlidir. Bu şekilde bize sunulan en önemli fayda, göz önünde olmasını istemediğimiz mesajları ayrı bir klasörde saklayabilme imkanına erişebiliyor olmamızdır.

 Mesajlarımızı Neden Arşivlemeliyiz?

Her zaman görmek istemediğimiz fakat daha sonra okumak, mesaja geri dönmek vb. motivasyonlarla saklamak istediğimiz mesajları ayrı bir yerde saklayabiliriz. Ulaşımımızın kolay olmasını istediğimiz, direkt bilgi edinmemiz gereken durumlarda, yüzlerce mesajın arasında kaybolmak yerine önemli mesajları arşivleyerek aradığımız şeyi daha kolay bulmamız sağlanmış olur.

Hepimizin bildiği gibi sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri yakın ve uzak çevremizdeki insanlarla iletişimiz çoğunlukla bu mecra ve mecralar üzerinden gerçekleşiyor. Hatta bazen çevremizde olmayan ya da hiçbir zaman çevremizde olmayacak binlerce insan üzerinden yine bu mecralar üzerinden iletişime geçiyoruz. Peki, bu iletişim ve diyalogların bizim hayatımızdaki yeri nerede? Pek tabii bu soruya verilebilecek bir sürü cevap var. Fakat bazen tanımadığımız bir insanla gerçekleştirdiğimiz bir muhabbette kendimize ve hayatımıza katabileceğimiz bir ya da bir sürü şey kazanabiliyoruz.

 

 Sohbetlerimizi Arşivde Saklamak Ne İşe Yarar?

Sohbeti Arşivlemek Ne İşe Yarar? Genelde fark etmesek de bazı diyalogların aslında hayatımızda yer alması gereken, yer alabilecek bir sürü şeyle dolu olduğu gerçeği ortada. Bunun farkına vardığımız bir noktaya geldiğimizde de yapabileceğimiz yegâne şeyin bu diyaloğu ya da diyalogları arşivlemek ve istediğimizde dönebileceğimiz bir yerde bulunmasını sağlamanın faydalarıyla karşılaşacağız. Örnek vermem gerekir ise hayatımızın içindeki anları değerlendirebilme şansına sahip olmamız ve hayatımızda zaman zaman elde etmemiz gereken kontrolü kazanmamız konusunda ciddi sayılabilecek bir etmene sahip olmamız anlamına gelebilir.

Duygusal bir varlık olan insanın anılarla olan ilişkisini reddetmek çok da mümkün değil. Peki, bu anıları kaydetmenin ve yine bu anılara istediğimiz gibi dönüp bakmanın, bizim için bir ihtimal olduğu noktada, neden bu ihtimali değerlendirmeyelim ki? Aklınıza ilk gelen şeylerden biri özel anları arşivlemek olabilir ancak gündelik hayattaki diyaloglarımızda spontane gelişen şeylerin de özel anlar gibi dönüp bakıldığında hatırlattığı ve hatırlatacağı şeylerin önemini deneyimlemediğimiz sürece kolayca reddedebiliriz.

 

 Görmek İstemediğimiz Fakat Yine De Saklamak İstediğimiz Sohbetler İçin Ne Yapabiliriz?

Sürekli gözümüzün önünde olması gerekmeyen veya özellikle gözümüzün önünde olmasını istemediğimiz mesajlar için de arşivleme oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sayede gerektiğinde bakmamız gereken bütün mesajlara arşiv seçeneğinden ulaşabilmek mümkün kılınıyor.

 

 Whatsapp’te Sohbet Arşivlemenin Avantajları Nelerdir?

Özellikle WhatsApp gibi günlük hayatımızda oldukça sık kullandığımız uygulamalarda arşiv özelliği farkında olmasak da eğer kullanmaya başlarsa oldukça işe yarar geri dönütler sağlayacaktır. En basit şekliyle, çokça mesajın arasında aradığımızı bulamadığımız zamanlarımız elbette oluyor. Bunun önüne geçmek için gereksiz olan ama silmek istemediğimiz mesajları arşiv kısmına taşıyarak yalnızca güncel olarak kullandığımız sohbetleri erişimimizin kolay olduğu sohbet sayfasında tutarsak zaman kaybının da önüne geçmiş oluruz.

 

AutoMatiC 685
Cevap bırakın