Huawei FreeBuds Studio inceleme

Huawei FreeBuds Studio inceleme

Huawei FreeBuds Studio inceleme

Huawei FreeBuds Studio inceleme… Huawei, tıpatıp zeki telefon ve dizüstü bilgisayar kategorisinde olduğu gibi müzik severlere özel hazırladığı kulaklık kategorisini de geliştirmeye devam ediyor. Kablosuz kulak içi kulaklıklarından daha sonra seri bir şekilde kulak üstü kulaklık pazarına da giren şirket, ilk modeli olan FreeBuds Studio’yu etkin gürültü engelleme özelliğine sahip olarak kısa bir süre önce tanıtmııştı. Tasarımıyla hoş görünen ve sağladığı ses performansıyla gayet başarılı bir intiba bırakan bu kulaklığı bir süredir kullanıyoruz. Bu makalemizde FreeBuds Studio’nun sunduğu avantajlardan ve cihazın özelliklerinden sizlere ayrıntılı şekilde bahsedeceğiz.

Huawei FreeBuds Studio Tasarımı Nasıl?

FreeBuds Studio, tasarımıyla gayet sade görünen bir model. Siyah ve Şampanya Sarısı renkleriyle seçim edilebilen kulaklık, elimizde siyah rengiyle bulunuyor. FreeBuds Studio, tasarımıyla güzel göründüğü kadar oldukça da rahat bir kulaklık. İç yüzeyde deri kulaklık yastığı yer alırken, bu yastıklar fazlasıyla sıcacık. Benzer şekilde kafa bandında da yumuşak araç gereç kullanılmış durumda. Bu Nedenle uzun kullanımlarda fazla rahat edeceksiniz.

Her iki yanda yer alan paslanmaz çelik malzemeden oluşan silindir kollarla güçlendirilen FreeBuds Studio, böylece fazlasıyla da sağlam yapıda planlanmış. Bu Nedenle uzun yıllar baştan başa deforme olmadan kullanılabilecek yapıda olmuş.

Bu alandaki kulaklıklarda olduğu gibi FreeBuds Studio’nun kulaklıklarının dış yüzeyi de kesinlikle dokunmatik yapıda tasarlanmış. Müziği kontrol etmek ya da ses seviyesini sağ kulaklık üzerine tıklayarak veya kaydırarak yoklama edebiliyorsunuz. Hem sesli asistanı etkinleştirebiliyor ya da telefonunuza gelen çağrıları cevaplayıp reddedebiliyorsunuz. sırası gelmişken kulaklığı çıkartıp masa üstüne koyduğunuzda müzik duruyor, tekrar taktığınızda ise devam ediyor.

Huawei FreeBuds Studio Özellikleri Neler?

Benzer anda  2 cihaza aniden bağlayabildiğiniz FreeBuds Studio, bu sayede her defasında temas değiştirmenize gereklilik duymuyor. Örneğin telefonunuz ile tabletinize benzer anda bağlayabilir, bu sayede tabletten bir şeyler izlerken, o sırada telefonunuza gelen çağrıyı da sağ kulaklığa çift tıklayarak alabilirsiniz.

Bluetooth 5.2 üzerinden temas kuran kulaklık, içeriğinde çift Bluetooth anteni bulunduruyor. Bu Nedenle kesintisizi ve düşük gecikmeli ses iletimi sağlayan kulaklık, Hi-Fi düzeyinde bir dinleme deneyimi için 48 kHz’e değin geniş frekanslı yüksek çözünürlüklü ses kalitesi sunuyor. Kulaklığın 40 mm’lik sürücüleri içinde özelleştirilmiş bir diyafram sürücüsü mevcut. Ayrıca yeni yüksek çözünürlüklü L2HC codec’i desteklemesi de cabası. Bu sayede kablosuz iletim esnasında ses kalitesinin hasar görmesi engellenmiş durumda.

Bunların neticesinde kullandığımız zaman içinde pek fazla şarkı türünde denediğimiz kulaktıktan etkileyici sonuçlar aldık. Dengelenmiş ve detaylı ses demetleri sağlayan FreeBuds Studio, bilhassa düşük frekans aralığındaki enstrüman seslerini ayırt etme olanağı tanımasıyla takdirimizi kazandı.

FreeBuds Studio’nun bir başka manâlı özelliği ise şüphesiz incelemenin başında da bahsettiğimiz aktif şamata müdahale etme özelliği oluyor.

Huawei FreeBuds Studio Etkin Gürültü Engelleme Özelliği

FreeBuds Studio’da 3 öbür aktif gürültü engelleme modu mevcut. Bu modları, AppGallery uygulama marketi üzerinde bulabileceğiniz Huawei AI Life uygulaması üzerinden denetleme edebiliyorsunuz. Burada Rahat, Genel ve Ultra biçiminde bulunan kademelerden isteğinize göre ANC’yi ayarlamanız olası. Bunlardan Kuytu modu, klime ve bilgisayar gürültüsünü engelleyebilirken, ofis ortamları için seçim edilebiliyor. Genel ANC modu, özellikle kafe ya da lokanta gibi daha topluluk mekanlar için yerinde bir tercih olacak. Ultra ANC modu ise, toplu taşımada ve uçak seyahatlerinde etkili olacak şekilde konumlandırılmış durumda. Bu Nedenle kulaklığın 3 öbür koşulda da iyi bir gürültü engelleme performansı sağlanması amaçlanmış.

öte taraftan kulaklığın pasif gürültü engellemesinin de gayet başarılı olduğunun altınız çizmek lazım. ANC’yi aktifleştirmeden zeka kulağınıza taktığınızda, çevrenizdeki gürültülerin birkaç kademe sessizleştiğini ayrım ediyorsunuz. Buna dahası ANC’yi eklediğinizde, fiilen de kulaklık bu alanda şahane meslek yapıyor.

giderken kulaklıkta bir Farkındalık Modu’ da yer alıyor. Sol kulaklık üzerindeki tuşa basarak ANC’yi aktifleştirebildiğiniz gibi, Farkındalık Modu’nu da açabiliyorsunuz. Kulaklığu bu moda aldığınızda ayrıca müziği dinlerken ayrıca de çevre seslerini rahatlıkla duyabiliyorsunuz.

öte yandan Huawei AI Life uygulaması üzerinden Ses Modu’nu aktifleştirerek de çevredeki insan seslerini kuvvetlendirebiliyorsunuz. Hatta bu modu hem telefon görüşmelerinde de uygulamak isteyebilirsiniz. Zira kulaklıklarda ANC’yi açmadığınızda bile ses izolasyonunun iyi olmasından dolayı, kulaklık üzerinden yapacağınız telefon konuşmalarında doğal olarak kendi sesinizi derinden duyuyorsunuz. Eğer buna alışılmış değilseniz, bu modu açmanız yeterli olacak.

Hazırlanmış telefon konuşmalarından bahsetmişken FreeBuds Studio’nun üstünde toplam 8 mikrofon bulunduğunu da söyleyelim. Böylece kulaklıktan yapacağınız telefon konuşmalarında karşı taraf sesinizi çok net şekilde duyabiliyor.

Huawei FreeBuds Studio Pil Ömrü Ne Dek?

Huawei FreeBuds Studio’nun pil performansından da bahsedelim. Huawei’nin akıllı saatlerinden de alışık olduğumuz uzun batarya ömrü bu kulaklık için de geçerli. Aktif Şamata Müdahale Etme özelliğinin aktif olduğu kullanımlarda 20 saate değin batarya performansı sağlayabilen FreeBuds Studio, bu modu kullanmazsanız ise bu süreyi çok daha uzatabiliyor. öte taraftan cihazın süratli sıkıntı yeteneği de bulunuyor. 10 dakikalık hızlı sıkıntı ile 5 saate dek dinleme süresi sağlayabiliyorsunuz. Kulaklığın bütün kapasite sorumluluk olma süresi ise 70 dakika değin.

Sonuç

Neticede Huawei, FreeBuds Studio ile kablosuz kulak içi kulaklıklarındaki başarısını bir şekilde bir üst kategoriye taşımış durumda. Müzikal performans, aktif şamata engelleme özelliği, uzun pil ömrü, sıcacık ve konforlu dilekçe gibi özellikleriyle gayet beğendiğimiz, kullanaların da beğeneceğini düşündüğümüz bir cihaz oluyor açıkçası. Bu alanda yakın zamanda tanıtılan Apple AirPods Max’e kadar fazla başarılı bir alterantif oluyor ve fiyatı da ondan fazla fazla daha uygun. Zira Apple AirPods Max 5 bin 700 TL gibi fiyatlarla bulunabilirken, FreeBuds Studio’nun fiyatı 3499 TL. öte yandan çok daha geniş bir kitleye hitap etmesi de ona üstünlük sağlıyor. Zira Huawei dahil tüm Android telefon ve cihazlarda çok sıcacık şekilde eşleştirip tüm fonksiyonlarını kullanabiliyorsunuz.

CHIP Online Notu: %90

+ Konforlu tasarım
+ Ses kalitesi
+ Etkin Şamata Müdahale Etme özelliği
+ Telefon röportaj performansı
+ Pil ömrü
+ Dayanıklı yapı

Alternatif

Eğer kulak üstü kulaklık yok de iyi bir kablosuz kulak içi kulaklık satın almayı düşünüyorsanız, FreeBuds Pro modelini de nasihat edebiliriz.

Kimler Almalı?

Faal şamata engelleme konusunda başarılı, iyi müzikal performans, uzun batarya ömrü ve dar tasarımlı bir kablosuz kulak üstü kulaklık arayanlar, FreeBuds Studio’yu rahatlıkla tercih edebilirler.

Teknik Detaylar

Şoför 40 mm devingen Aktif Gürültü Müdahale Etme Var Temas Bluetooth 5.2 Sensörler Mikrofon sensörü, kapasitans sensörü, IMU sensörü Pil 410 mAh Batarya Ömrü 20 Saat Sorumluluk Süresi 10 dk. (çabuk çok miktar), 70 dk. (bütün sorumluluk) Renk Siyah, Şampanya Sarısı Boyutlar 165 x 150 x 81.5 mm Ağırlık 260 gr.

ADVERTORIAL

sizlere www.trendsohbet.com farkıyla sunulmuştur.

Geveze SohbetTrend SohbetBalim SohbetHilal SohbetMynet SohbetMobil Sohbet

AutoMatiC 618
Cevap bırakın