Bitcoin (BTC) Nedir?

Bitcoin (BTC) Nedir?

Bitcoin (BTC) Nedir?

Bunun yanı sıra CoinTürk‘ün de belirttiği gibi Bitcoin yatırımı yapmadan önce BTC’nin ne olduğunun anlaşılması büyük tartma taşıyor. Dolayısıyla özellikle son dönemde “Bitcoin nedir, BTC nedir?” gibi konular popüler ayla gelmiştir.

 Bitcoin Nedir?

2009 yılında piyasaya sürülen ve kullanıcı ile buluşan Bitcoin, teknik dokümanında da belirtildiği gibi en temel anlamda kişiden kişiye elektronik peşin para sistemidir. Bu noktada ola ki en alımlı olan durum, Bitcoin’in yaratıcısı veya yaratıcılarının 12 takvim sürece rağmen bilinmiyor olmasıdır. Bitcoin’in arkasındaki ismin veya isimlerin Satoshi Nakamoto adını kullandıkları biliniyor. Fakat bu ismi kullanan birey ya da kişiler bilinmiyor. Zaten Bitcoin hakkında çoğu kez kullanılan “merkezsiz” olma kavramı da buradan geliyor. Bir nevi Bitcoin’in yaratıcısı ya da yaratıcıları gizliliklerini koruyarak Bitcoin’in kimseye ait olmamasına katkı maddesi sağlıyor.

Bunlara ek olarak Bitcoin açık kaynak kodlu bir yazılım olarak tasarlandı. Böylece Bitcoin’i inceleyen ve daha iyisini yapmak ya da benzer bir sistem oluşturmak isteyen geliştiriciler kolaylıkla çalışmalarını yürütebiliyor.

öte taraftan Bitcoin paranın hakimiyetini paranın sahibine vermeyi hedefliyor. Bunun için de üçüncü taraflar ortadan kaldırılıyor. Yani arada herhangi bir banka veya mali kurum bulunmadan BTC ile para aktarma işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Böylece hem operasyon fazla daha çabuk ayla geliyor ayrıca de operasyon ücretleri geleneksel sistemlerdeki ücretlere kıyasla fazla daha düşük bir hal alıyor.

 Bitcoin’in Geleneksel Sistemlerden Farkı

 Bitcoin’in geleneksel sistemlerden olur ya en büyük farkı arzının sınırlı ve biliniyor olmasında yatıyor. Günümüzde merkez bankaları sınırsız para basabiliyor. Bunun en hoş örneğine de pandemi sırasında yaşadık. Lakin kesintisiz para basımı yanında enflasyon artışını da getiriyor. Dolayısıyla deflasyonist bir varlık olarak nitelendirilen Bitcoin çekici ülkü geliyor.

Bitcoin’in toplam arzı piyasaya çıktığı an itibariyle belliydi ve 21 milyon ile sınırlandı. 21 milyon Bitcoin’in hepsinin 2140 tarihinde dolaşımda olacağı da tekrar en başından beri kayıtlı. 2140 yılına kadar ise her dört yılda bir BTC arzı yarılanacak. Böylece BTC’de oluşabilecek enflasyonun da önüne geçilmiş olacak.

Bunlara ilave olarak Bitcoin’in geleneksel para birimlerinden en büyük farkı operasyon saati uygulamasının bulunmaması. Bitcoin işlemleri herhangi bir özel gün ya da mesai saati kısıtlaması olmadan 7 gün 24 saat gerçekleşebiliyor. Günümüzde her ne değin parasal kurumlar işlem saati uygulamasının önüne geçecek yeni uygulamalar geliştiriyor olsa da özellikle uluslararası ödemelerde bu durumu engellemek o kadar muhtemel olmuyor. Dolayısıyla büyük meblağlarda ve milletlerarası gerçekleşen para transfer işlemlerinde Bitcoin iyi bir seçenek olarak nitelendirilebilir.

Bitcoin ve Blockchain

Bitcoin nedir ya da BTC nedir? gibi soruları yanıtlarken Blockchain teknolojisinden de söz etmek gerekiyor. Bitcoin’in aşağıda yatan ve bir tescil defteri mantığı ile çalışan Blockchain aslında bir muhasebe defterinden çok daha fazlasına hizmet ediyor.

Öncelikle Blockchain’in günümüzdeki tescil sistemlerinden fazla daha tehlikesiz olduğu söylenebilir. Çünkü Blockchain’de gerçekleşen her işlem aynı anda bütün dünyada dağıtık halde yer alan milyonlarca bilgisayara kaydediliyor ve işlemler defalarca yazılarak bir zincir halinde korunuyor.

Blockchain’e müdahale etmek veya işlemleri başkalaşmak ya da silmek imkansız olmasa da bu işlemin gerçekleştirilmesinin fazla baskı olduğu açıklama edilebilir. Çünkü Blockchain’de herhangi bir işlemi silmek veya başkalaşmak için sisteme dahil olan bütün kayıtlara benzer anda müdahale etmek gerekiyor. bununla birlikte kayılar bir zincir halinde birbirine tabi oldukları içinde müdahale edilmek istenen işlemden önceki her işlemin de tekrar aynı anda ve on binlerce öbür konumda olan her bir düğüm noktasında değiştirilmesi gerekiyor. Bu ihtimal zaten pek olası görünmemektedir.

Bitcoin Yatırımı

Bitcoin yatırımı yapmak isteyen kişilerin Bitcoin’in ne olduğunu araştırdıktan sonradan Bitcoin analizlerini ve BTC yorumlarını peşine düşüp takip etmesinde de avantaj var. Çünkü neticede Bitcoin de bir varlık ve ayrıca teknik ayrıca temel analizleri yapılıyor. Analistler geçmişten gelen verileri ve inceleme araçlarını kullanarak kısa, orta ve uzun vadeli Bitcoin fiyat tahminlerini yatırımcılarla paylaşıyor. Böylece cesur şekilde yapılacak yatırımların önüne geçilerek riskin en üye indirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca son olarak aktüel gelişmelerin ve haberlerin de Bitcoin fiyatı üzerinde etkisi bulunuyor. Mesela; dolar ve Bitcoin aralarında ilişkiler bulunabiliyor. Bu sebeple dolar ile ilgili negatif bir gelişme Bitcoin fiyatını pozitif etkiliyor ya da doların yükselişe geçmesi BTC fiyatını negatif etkileyebiliyor. Bu bağlamda keza analiz ayrıca güncel takibin oldukça kayda değer olduğu göz önüne alındığında kripto para açıklama, haber ve analizleri için Coin-turk.com haber sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ADVERTORIAL

sizlere www.trendsohbet.com farkıyla sunulmuştur.

Geveze SohbetTrend SohbetBalim SohbetHilal SohbetMynet SohbetMobil Sohbet

AutoMatiC 587
Cevap bırakın