Microsoft’un Windows 7 işletim sistemi, 10 yıldan fazla hizmet verdikten sonradan 14 Ocak 2020’de resmi olarak desteğini kaybetti. Fakat gerçi milyonlarca kullanıcı, eski işletim sistemiyle yaşamaya devam ediyor. Which?’in verilerine kadar, tüm güvenlik risklerine rağmen, Windows yüklü bilgisayarlardan on tanesinden birinde (%13) hala Windows 7 kullanılıyor. Statcounter’dan alınan veriler ise, Windows kullanan bütün cihazların %18,03’ünde hala Windows 7 kullanıldığını gösteriyor.
Kaba tahminler, hemen dünya çapında dolaşımda olan iki milyardan pozitif bilgisayar olduğunu gösteriyor; bu, doğruysa, 200 milyondan fazlası eski işletim sistemini çalıştırmaya devam ediyor.
Neden yeni işletim sistemini değiştirmedikleri sorulduğunda, kullanıcıların %30 gibi büyük bir kısmı terfi ücreti ödemek istemediklerini söylüyor. %22’lik bir dilim ise Windows 7’nin kullanımının daha kolay olduğunu, %16’sı ise bilgisayarlarının Windows 10’u kaldırmadığını belirtiyor.
Fakat, Windows 7 artık önemli güncellemeleri almadığından, kullanıcıların, ortaya çıkabilecek maliyete bakılmaksızın daha yeni bir işletim sistemine geçmeleri büyük tartı taşıyor. Mesela 2017’deki WannaCry olayında, bilgisayar korsanları gelişmiş bir fidye yazılımı kampanyası yürütmek için Windows’un eski sürümlerini çalıştıran makinelerin sayısının yüksekliğinden yararlanmıştı.
sizlere www.trendsohbet.com farkıyla sunulmuştur.
Geveze Sohbet – Trend Sohbet – Balim Sohbet – Hilal Sohbet – Mynet Sohbet – Mobil Sohbet